Akıllı Cihazlarda Artık Önyüklü Zorunlu Uygulama Kalmayacak !
  1. Anasayfa
  2. Yazılım
Trendlerdeki Yazı

Akıllı Cihazlarda Artık Önyüklü Zorunlu Uygulama Kalmayacak !

Artık Zorunlu Olarak Gelen Uygulamalar Kaldırılabilir Olacak Önyüklü Uygulama Gelmeyecek !

0

Artık Zorunlu Olarak Gelen Uygulamalar Kaldırılabilir Olacak Önyüklü Uygulama Gelmeyecek !

ABD’de Antitröst Yasa Tasarıları Gereğince Birçok Karar Alındı Bu Kararlara Bu Hafta Bir Yenisi Öneriliyor Artık Önyüklü Uygulamaların Cihazların İçerisinde Gelmemesi İçin Temsilci David Cicilline Liderliğinde Yeni Yasa Önerisinde Bulunuldu

Apple, Xiaomi, Samsung, Huawei Vb. Birçok Markanın Hem Reklam Hemde Zorunlu Olarak Kullandırdığı Uygulamalar Artık Fabrika Çıkışı Mobil Cihazlarda Gelmeyecek Kullanıcılar İstedikleri Uygulamayı İstedikleri Şekilde İndirip Kullanabilecekler

Bu Durumda Önyüklü Gelen Uygulamalar Artık Mobil Cihazlarda Zorunlu Olarak Kalmayacak Yani “Devre Dışı Bırak” Seçeneği Artık Olmayacak Direk “Kaldır” Seçeneği Kullanıcılara Sunulmuş Olacak Buda Mobil Cihazın Depolama Alanını Epey Bi Rahatlatmış Olacak ;)

Cicilline Yaptığı Açıklamada “Teknoloji Devi Markaların Platformlarında Gösterdikleri Rekabetleri Kendi Ürünlerinden Sağladıkları Avantajları Ortadan Kaldıran Bu Yasa Teklifi Kullanıcıların Kendi Uygulamalarını İndirip Kullanma ve Kaldırma İsteğine Kendi Karar Vermesi Gerektiği Anlamına Geliyor” Dedi.

Bu Yasa Teklifi Apple ve Samsung Gibi Teknoloji Devi Firmaların Kötü Etkileneceğini Gösteriyor Özellikle Apple Kullanıcıları Artık Cihazlarda Takvim, Hava Durumu, Kronometre, Saat, Sağlık Gibi Uygulamalar Direk Olarak Yüklü Gelmeyecek Uygulama Seçimlerini Kullanıcılar Yapacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir