Mars’a İsmini Gönder Kampanyasında Türkler Birinci Sırada Yer Alıyor
NASA’nın Bir Süredir Çalışmalarını Sürdürdüğü “Rover” İsimli Roketin Mars’a Gönderiminde İnsanlarında Katkıları Olması Amacıyla “İsmini Mars’a Gönder” Kampanyasını Başlattı.
İnsanların Mars’a 2020 Yılında Mars’a Gidecek Olan Roketin İçinde İsimlerinin de Gitmesine Olanak Sağlayan NASA Bu Kampanyayı Başlattı Aşağıdaki Adresten Bu Adrese Ulaşıp İsmini Mars’a Göndermek İçin Başvuruda Bulunabilirsiniz.
Adres: https://mars.nasa.gov
NASA’nın Bu Projesine Dünya Genelinde Toplamda 3 Milyon 330 Bin İnsan Katıldı Bu İnsanların 1 Milyon 220 – 230 Bin Adet’de Türkler’den Oluşmakta.

İsmini Marsa Gönder Kampanyasındaki Katılan İnsanların Sadece 420 – 430 Bin Adeti Amerikalılardan Oluşmakta Buda Türkiye’ye Kıyasla 3’de 1’i Kadar Bir Rakama Denk Geliyor.
Türkiye Bu Kampanya’da Katılım Listesinde 1. Sırada Yer Alıyor 2. Sırada Amerika Yer Alıyor Geriye Kalanlar İse Diğer Ülkelerden Katılım Sağlayan İnsanlardan Oluşuyor.